De inhoud is geladen.

Offertecheck

Ook voor een offertecheck kun je bij het Energiehuis terecht!

Als je gaat verduurzamen, dan vraag je op een gegeven moment offertes aan. Vaak leiden die offertes tot vragen en twijfels. Hoe weet je of de partij betrouwbaar is? Hoe weet je of het juiste geoffereerd is? Is de offerte compleet? Wordt er gewerkt met de juiste materialen? Is het een nette prijs? Bij het Energiehuis kun je als woningeigenaar terecht voor al je vragen over het verduurzamen van je huis. Maar ook voor al je vragen over aangevraagde offertes. Maak een afspraak voor een offertecheck! Onze onafhankelijke energieadviseur kan de offerte bekijken en haar mening geven. Je zult begrijpen dat er geen rechten kunnen worden ontleend aan de offertecheck. Het geeft geen 100% zekerheid, maar het kan wel veel problemen voorkomen! 

Offertecheck op Milieu Centraal

De website www.milieucentraal.nl geeft betrouwbare informatie en ook daar kun je terecht voor een checklist.

Tips

Glasisolatie

  • Let erop dat bij grote oppervlakten en alle ruiten in deuren t/m 140 cm vanaf de vloer veiligheidsglas moet worden gebruikt. Ook voor ramen binnen 30 cm van een deur is veiligheidsglas verplicht. Dit maakt de offerte natuurlijk duurder.

Warmtepomp 

  • Check of de offerte is gebaseerd op een goede berekening. 
  • Wordt er gewerkt met een buffervat om pieken op te vangen? Warmtepompen met geleidelijke vraag werken namelijk beter. Daarom is het gebruik van een buffervat handig. Helaas nemen niet alle partijen deze mee in een offerte.

Zonnepanelen

  • Treft het installatiebedrijf maatregelen op het gebied van valpreventie? Het kan goed zijn dat de offerte van deze aanbieder dan hoger uitvalt. Maar ja, voorkomen is beter dan genezen!

Spouwmuurisolatie 

  • Vraag offertes aan bij een gecertificeerde instantie (bijvoorbeeld SKG of Insula). Dan kun je daar altijd op terugvallen. Zij hanteren bijvoorbeeld regels voor isolatie. Zo moeten ze een goed boorpatroon aanhouden, zodat je verzekerd bent dat de hele spouw gevuld wordt.
  • Check of het bedrijf natuurvriendelijk isoleert. Je bent wettelijk verplicht om natuurvriendelijk te isoleren. Dit betekent dat je rekening houdt met bedreigde diersoorten zoals vleermuizen. Het bedrijf dat isoleert zorgt dan bijvoorbeeld voor vervangende woonplekken voor de dieren die mogelijk wonen in jouw spouwmuur.
  • Heb jij geen standaardoplossing omdat je spouwmuur bijvoorbeeld vervuild is of je gevel geverfd? Zit er misschien al enige isolatie in je spouwmuur? Maak dan een afspraak met onze onfhankelijke energieadviseur. Zij informeert je over de beste oplossing voor jouw huis.

Inwoners blij met doe-het-zelf-subsidie

Als je zelf isolatiemaatregelen uitvoert, bijvoorbeeld het isoleren van een vloer, dan kom je niet in aanmerking voor de landelijke ISDE-subsidie. Deze subsidie ontvang je alleen als een bedrijf de werkzaamheden uitvoert. Reden voor de gemeente Bergen om te komen met een doe-het-zelf-subsidie. Hiermee kunnen doe-het-zelvers een tegemoetkoming krijgen voor de gemaakte kosten van de isolatiemaatregelen. Inmiddels zijn de eerste subsidies verstrekt.
Wij spraken met twee doe-het-zelvers.

Lees het verhaal van twee doe-het-zelvers